PERISIC: MLADIC NIJE U SRBIJI

Izvor: B92

Subota, 01.12.2001.

18:00

Default images
Bivsi komandant snaga bosanskih Srba Ratko Mladic nalazi se u Srbiji pod zastitom Vojske Jugoslavije u vojnom objektu, izjavio je u subotu neimenovani srpski politicki izvor agenciji Rojters. Taj izvor dodaje da se Mladic nalazi u Srbiji jer je mu je garantovana bezbednost.

Potpredsednik Vlade Srbije zaduzen za nacionalnu bezbednost Momcilo Perisic u izjavi za B92 kaze da veruje saveznom ministru policije Zoranu Zivkovicu koji je vise puta ponovio da Ratko Mladic nije u Jugoslaviji.

Na nase pitanje kako, ipak, komentarise suprotne tvrdnje koje stizu od tuzioca tribunala i sada od neimenovanih politicara iz Srbije, Perisic odgovara: "Ja verujem da mnistar Zivkovic govori istinu i da je van teritorije SRJ, a ako bi bio na teritoriji SRJ, onda to ne bi bilo dobro. Sve je opasno. Ako su ti medjunarodni tragaci za eventualnim optuzenim za ratne zlocine jaki, onda neka ih love. Medjutim, ne love ih. A sto ih ne love – zato sto misle da ce razjedinjeni Srbi isporucivati jedni druge, sto je tuzno", kaze Perisic.

General Perisic za sadasnju situaciju okrivljuje saveznu vladu za koju kaze da je neodgovorna i nesposobna: "Ocito je da medjunarodna zajednica vrsi odredjenu presiju prema SRJ u vezi sa Tribunalom i ocito je da su neki savezni organi koji su obecali svetu da ce urediti tu materiju tako sto ce doneti zakon o saradnji sa Haskim tribunalom omanuli, bili nesposobni da donesu zakon. S obzirom na to da izjavljivali sve i svasta, sada medjunarodna zajednica vrsi presiju pomocu toga na odredjene politicke subjekte i verovatno ce ih sankcionisati. Nije problem u tome sto ce njih sankcionistai, nego sto narod trpi zbog njihove neodgovornosti i nesposobnosti", kaze Perisic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: