Ninić: Još jedna noć na barikadama

Na severu Kosova lokalno srpsko stanovništvo i ovu noć provodi na barikadama postavljenim u severnoj Mitrovici i administrativnom prelazu Jarinje.

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2011.

22:28

Default images

Njihovi lideri zatražili su od generalnog sekretara UN Ban ki Muna sprovođenje nezavisne istrage o događajima na Jarinju krajem prošlog meseca kada je incidentima između Srba i vojnika Kfora vatrenim oružjem povređeno više od 10 osoba.

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić kaže za B92 da će tamošnje stanovništvo nastaviti nenasilno da se suprotstavlja kršenju njihovih osnovnih prava.

"Dogovorili smo se da zatražimo od generalnog sekratara UN da formira jednu nezavisnu komisiju koja bi utvrdila ko je izazavao incident na Jarinju i ko je naredio da Kfor puca na goloruke građane koji su mirno protestvovali na tom mestu. Mislim da Srbi nisu sami sebe blokirali. Ovo je jedini način da se Srbi izbore za prava da žive kao i Srbi u centralnoj Srbiji ... ono što je ostalo Srbima jeste da se jedino na ovakav način bore za očuvanje svojih interesa", kaže Ninić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: