Posao za osobe sa invaliditetom

U Negotinu, kroz projekat radova na rukotvorinama, svake godine privremeno zaposlenje dobije desetak žena. Ove godine posao su dobile i žene sa invaliditetom.

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2011.

16:44

Default images

Javni radovi su, između ostalog, dobra prilika da se više pažnje posveti negovanju starih zanata. Tako se čuvaju tradicija i folklor, ali se i unapređuje lokalna ekonomija.

Ana Stevanović zbog invaliditeta, do sada nikada nije radila. Zahvaljujući javnim radovima, ona i još sedam žena iz Negotina dobile su priliku da se u zanatsko-umetničkoj radionici Zanart u Negotinu zaposle i unaprede svoja znanja i veštine u izradi rukotvorina. Ana kaže da je prezadovljna i da joj najviše znači to što je konačno izašla iz kuće.

Oduševljenje novom aktivnošću u životu ne krije ni Javorka Radulović.

Interesantno je da je u Negotinu kroz projekat Javnih radova popunjen broj radnih mesta za lica sa invalidetetom, što se nije slučaj i u ostalim mestima u srbiji.

Sve ove talentovane žene su prvi put u prilici i da zarade pravu platu, kroz kako kažu, pre svega druženje, izrađuju najrazličitije rukotvorine na tradiocionalni način koje će se uskoro naći u rukama inostranih poslovnih partnera Vlade Srbije.

Međutim, razvijanje zanatskih radnji I malih preduzeća koje se bave ovakvim I slilčnim poslovima ,a u ruralnim područjima čij je ekonomski razvoj zasnovan na razvoju turizma ima višestruki značaj.

Svi premeti koji se u zanartu ručno izrađuju, od prirodnih materijala, vune, svile, pamuka, gline, visokog su kvaliteta i pre svega nose obeležja Negotina, grada u kojem I nastaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: