Koliko košta renoviranje sale SSSS

Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, ne želi da javnosti odgovori koliko je koštalo renoviranje sale u sindikalnim prostorijama.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2011.

18:11

Default images

Odluka o renoviranju doneta je u vreme krize, kada - kako i sam Orbović kaže - veliki broj radnika živi od male plate i u neizvesnosti hoće li zadržati posao.

Od socijalističkog dekora iz sedamdesetih do nove i moderne sale - Savez samostalnih sindikata Srbije ponovio se u doba kada mnogi njegovi članovi jedva sastavljaju kraj s krajem.

Na pitanje dakle je obezbeđen novac i koliko je to koštalo ni iz dva puta nismo uspeli da dobijemo jasan i precizan odgovor.

"Ja sam bio spreman da govorimo, možda pitanje bilo glupo, jer tema nije bila ta, već svetska ekonomska kriza. Pripadnici mog sindikata to znaju, postoje organi", naveo je Orbović.

Kako se radi o organizaciji koja se bori za prava radnika i za njihov bolji položaj, a u situaciji velike nezaposlenosti i inflacije koja, ocenio je sam Orbović, pojede radničku platu, zanimalo nas je zašto se sredstva nisu na primer usmerila na pomoć onim radnicima koji su ugroženi.

Orbović je odgovorio da je za pomoć predviđena polovina sredstava od članarina, a da se renovira od drugih sredstava.

"Svako mesto na jugu Srbije je socijalna bomba"

Orbović je upozorio da svako mesto na jugu Srbije ima veliki broj nezaposlenih, što može da dovede do socijalnih tenzija.

"Nema mesta na jugu Srbije koje nije tempirana bomba. Problem nezaposlenosti je mnogo izraženiji nego u ostalom delu Srbije", kazao je Orbović za B92.

On je rekao da su za rešenje tog problema potrebne strane investicije i veće angažovanje države kako bi se očuvali postojeći proizvodni kapaciteti.

Orbović je naveo da je u pojedinim mestima na jugu Srbije procenat nezaposlenosti veći od 60 odsto ocenivši da je to ono što može da izazove proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: