Prvo srpsko venčanje nakon 1999.

U Đakovici je danas nakon 12 godina obavljeno prvo venčanje jednog bračnog para srpske nacionalnosti.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2011.

17:56

Default images

U Crkvi uspenja Presvete Bogorodice u Đakovici, koja je danas postala manastir, venčali su se Valentina Pitulić i Željko Tarbuk.

"Nismo mi izabrali Đakovicu, ona je izabrala nas za ovaj današnji sveti čin, što nas posebno raduje, presrećna sam što se to dogodilo ovde. To je znak da srpski narod živi, da se ovde i rađa i umire i venčava", rekla je Valentina.

(Tanjug)
Ona je naglasila da su današnja liturgija, koju su služili mitropoliti crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop raško-prizrenski Teodosije, kao i njeno venčanje, poruka da Kosovo i Metohiju "čuvaju i oni sa neba i oni sa zemlje".
(Tanjug)
Liturgiji su, pored sveštenstva i monaštava eparhije raško-prizrenske, prisustvovali i Srbi iz Metohije kao i komandant Kfora Erhard Drevs. Raseljeni Đakovčani, koji su za ovu priliku autobusom stigli iz Beograda, Kragujevca i Kraljeva zakasnili su na liturgiju zbog, kako su rekli, zadržavanja na prelazu Merdare, gde su bili podvrgnuti rigoroznoj kontroli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: