Masovna grobnica u Tripoliju?

Masovna grobnica sa 1.200 tela pronađena blizu zatvora Abu Salim u glavnom gradu Libije Tripoliju, javila Al Džazira, bez preciziranja iz kog perioda su žrtve.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.09.2011.

15:37

Default images

Ta televizijska stanica za sada nije objavila više pojedinosti o toj grobnici.

Vlada svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija zatvarala je u Abu Salimu, na jugu Tripolija, svoje protivnike, navodi Rojters.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava tvrde da je u tom zatvoru 1996. godine ubijeno oko 2.000 zatvorenika.

Snage lojalne Gadafiju upale su iz Alžira u Libiju tokom protekle noći i ubile šest pripadnika snaga novog režima, rekao je pukovnik Ahmed Bani, portparol vojske prelazne libijske vlade.

Napad na snage u Gadamisu, oko 450 kilometara jugozapadno od Tripolija, ukazuje na to da su Gadafijevi borci uspeli da pobegnu iz Libije, pregrupišu se i naoružaju, navodi AP.

Bani je izjavio da su revolucionarne snage odbile napad i da su napadači ponovo pobegli preko granice.

Jedan predstavnik lokalnih vlasti izjavio je, međutim, američkoj agenciji da okršaji i dalje traju i da je u njima ubijeno šest ljudi, a ranjena su 63 čoveka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: