Pedofilu (samo?) 4,5 godina zatvora

Viši sud u Jagodini osudio na četiri i po godine zatvora Dragoslava Petronijevića iz sela Krušar kod Ćuprije zbog obljube 12-godišnje devojčice.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2011.

19:20

Default images

U ovom sudu kažu da je ovo samo jedan od sedam postupaka koji se u Jagodini vode za krivično delo obljube nad detetom.

Veće sudija Višeg suda u Jagodini kojem je predsedavala sudija Angelina Matić proglasilo je Dragoslava Petronijevića krivim i osudilo ga na četiri i po godine zatvora.

U presudi se kaže da je Petronijević najpre zadobio poverenje 12-godišnje J.T., koja je živela sa ocem u njegovoj kući u Krušaru, da bi je potom naveo na seksualni odnos.

Dragoslav Petronijević je od aprila prošle godine u pritvoru u kome će i ostati do pravosnažnosti presude, dok je maloletna devojčica, čiji je otac neposredno nakon otkrivanja istine preminuo, smeštena u hraniteljsku porodicu.

Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević uzdržano je prokomentarisao visinu kazne.

Janićijević nije mogao da potvrdi navode medija da Petronijevića traži nemački Interpol zbog sumnje da je, kada je imala šest godina, silovao svoju kćerku, koja danas živi u toj zemlji. Ipak, prema rečima predsednika Višeg suda, MUP je tražio podatke o toku postupka koji je vođen protiv Petronijevića u Jagodini.

Kako B92 saznaje, pred Višim sudom u Jagodini vodi se sedam postupaka za obljubu deteta. Zaprećena kazna za ovo krivično delo je od 3 do 12 godina zatvora, a najviša do sada izrečena je sedam godina za obljubu maloletne pastorke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: