Rusija: Sudar podmornice i broda

Ruska podmornica na nuklearni pogon i ribarski brod sudarili su se kod poluostrva Kamčatka na Dalekom istoku, pri čemu nije bilo curenja radioaktivnog sadržaja.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

23:19

Default images

Nuklearni reaktor podmornice "Sveti Đorđe osvajač" nije oštećen i nivo radijacije je normalan, prenela je agencija Rojters posle jučerašnjeg sudara u zalivu Avačin kod poluostrva Kamčatka.

"Nije bilo curenja radijacije. Samo je malo trup (podmornice) oštećen", naveo je neimenovan izvor za britansku agenciju.

Portparol ruske Pacifičke flote Roman Martov izjavio je danas agenciji AP da "sudar nije doveo do oštećenja, već da je pretrpljena samo beznačajna šteta" na podmornici i ponovio da nije bilo radijacije.

Martov je naveo da je posada podmornice videla da se približava ruski ribarski brod i da su pokušali da ih upozore na neposrednost sudara, ali da je brod ignorisao upućene signale i kada je inspekcijski tim ruske mornarice otišao u proveru, videli su da je celokupna posada ribarskog broda bila pijana.

Rojters navodi da je nuklearna podmornica sada usidrena u blizini luke Viliučinsk radi popravke trupa.

Agencije navode da rusko ministarstvo odbrane nije bilo dostupno za komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: