Požar u fabrici u Lučanima

U manjem požaru koji je izbio u fabrici "Milan Blagojević Namenska" u Lučanima povređena su dva radnika. Vladan Nikšić je u teškom stanju, sa neizvesnim ishodom

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.09.2011.

13:24

Default images

Vladan Nikšić je zbog opekotina prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Tanjugu je na VMA rečeno da je njegovo stanje, posle ukazane pomoći, trenutno stablno, ali sa neizvesnim ishodom. Nikšići je pod opekotinama 96 odsto površine tela.

Razvigor Nikšić, kome je pomoć ukazana u Čačanskoj bolnici, izjavio je Tanjugu da je požar izbio u trenutku dok su radnici doručkovali u menzi.

"Potrčao sam da nekom ukažem pomoć i naišao sam na svog brata Vladana, koga je već zahvatio plamen", rekao je on.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić je rekao da je požar izbio u 9.35 sati u jednom od pogona te fabrike i da je povređeni radnik zbog opekotina prebačen u čačansku bolnicu.

Marić je dodao da su lokalne vatrogasno-spasilačke jedinice odmah bile upućene na mesto požara, ali da nije bilo potrebe da intervenišu, jer je incident brzo saniran.

U Ministarstvu odbrane rečeno je Tanjugu da se uzroci incidenta ispituju, a da bi povređeni trebalo tokom dana da bude prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Radnik fabrike odbrambene industrije "Milan Blagojević" u Lučanima teško je opečen u požaru u toj fabrici i život mu je u opasnosti, rekla je načelnica odeljenja intenzivne nege u čačanskoj bolnici Jelena Bošković.

Ona je rekla novinarima da je radnik zadobio opekotine na 90 odsto tela i da je iz čačanske bolnice prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.

Fabrika "Milan Blagojević Namenska" proizvodi široku paletu specijalizovanih proizvoda namenjenih vojnim potrebama, sa dve osnovne proizvodne celine - nitroceluloznom i barutnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: