"Ne plaše nas leci, navikli smo"

Letak koji je danas Kfor izbacivao nad Kosovskom Mitrovicom ne plaši građane severa Kosova, ocenio predsednik opštine Leposavić Branko Ninić.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.09.2011.

20:07

Default images

"Bez obzira na letke koje je danas Kfor bacao, građani severa Kosova i Metohije nisu zaplašeni jer se oni sa tim problemom suočavaju već 12 godina", kazao je on.

Zadnjih 12 godina je Kfor uvek bacao letke upozorenja građanima, naglasio je Ninić.

"Poručio bih Kforu i međunarodnoj zajednici da se jedino mirnom putem može rešiti ovaj problem, i da mi tražimo da se u dogovoru sa našom državom Srbijom reši problem“, rekao je on.

Svako nasilno rešavanje neće dobro doći međunarodnoj zajednici, istakao je Ninić dodajući da su građani odlučni da istraju u odbrani svojih interesa.

Helikopteri Kfora danas posle podne su nadletali Kosovsku Mitrovicu i tom prilikom izbacili letke štampane na srpskom i engleskom jeziku sa amblemima Kfora.

U tekstu na lecima se navodi da Kfor priznaje pravo na mirne proteste i demonstracije ali da blokade puteva ne predstavljaju prihvatljiv način za izražavanje briga stanovništva.

“Blokade puteva su nezakonite i stoga ne potpadaju pod mirne demonstracije. Blokade puteva predstavljaju opasnost za sve u vanrednim situacijama jer pomoć neće biti u stanju da dopre do onih kojima je potrebna. U skladu sa Rezolucijom 1244 Kfor je odgovoran za ponovno obezbeđivanje slobode kretanja”, navodi se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: