Tajland: Tri poginula, 60 ranjenih

U eksploziji tri bombe na granici Tajlanda i Malezije poginule tri osobe, a ranjeno najmanje 60 ljudi pošto su napadači ušli u džamiju i ubili dva muslimana

Izvor: Tanjug

Petak, 16.09.2011.

23:21

Default images

Bomba, sakrivena na motociklu, eksplodirala je ispred organizacije kineske zajednice u pograničnom gradu Sungai Kolok u provinciji Narativat, saopštila je policija.

Zatim su eksplodirale još jedna motocikl-bomba i jedna auto-bomba ispred dva hotela u prometnoj ulici punoj barova, prenele su agencije.
Među žrtvama bio je jedan turista iz Malezije, navela je policija.

Mnogi turisti iz susedne Malezije dolaze u Sungai Kolok zbog šopinga i noćnog provoda, ali njihov broj opada poslednjih godina zbog čestih napada.

Bombaški napadi su izvedeni nekoliko sati pošto su policajac i pripadnik civilne zaštite stradali u džamiji u provinciji Jala kada su na njih pucala četiri muslimana za koje se veruje da su separatisti.

Pet vojnika je poginulo, a nekoliko ranjeno u četvrtak u eksploziji bombe postavljene na putu u susednoj provinciji Patani, a sumnja se da su za napad odgovorni muslimanski pobunjenici.

Etnički malajski muslimani čine većinu stanovništva u provincijama Jala, Patani i Narativat na jugu Tajlanda, gde je u pobunama od 2006. ubijeno skoro 4.800 ljudi.

Glavne mete pobunjenika su članovi snaga bezbednosti, učitelji i vladini zvaničnici, ali muslimani su često njihove žrtve ako rade za državu.

Pre nego što je postao deo većinski budističkog Tajlanda, taj region je bio nezavisan sultanat, pre jednog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: