"Blic" proslavio 15. rođendan

Poznate ličnosti su uređivale današnje izdanje "Blica", lista koji slavi 15 godina izlaženja.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2011.

17:04

Default images

Među poznatima koji su uređivali stranice "Blica" bili su ambasadori, predstavnici EU i druge ličnosti iz javnog života.

"Iz evropske perspektive, vest dana je svakako je sastanak ministara finansija i ekonomije Evropske unije u Poljskoj, a prvi put u istoriji sličnih sastanaka, učestvovaće i sekretar trezora Sjedinjenih Američkih Država, koji će zajedno pokušati da nađu rešenje za ekonomsku krizu", kaže Armando Varikio, ambasador Italije u Beogradu.

Nezaobilazna tema i ovog redakcijskog sastanka bila je situacija na Kosovu.

"Trenutna situacija sa blokadama koje imamo na Kosovu nije održiva ni za koga i moraćemo da nađemo odgovarajuće rešenje kako bismo nastavili napred", kaže Vensan Dežer, šef delegacije EU u Srbiji.

Redakcije kulture i zabave oslonile su se na pomoć direktora Beogradske filharmonije i pevača Zdravka Čolića.

"Ja uvek krećem od zadnje strane, tj. od sportske, pa idem prema politici, onda se tu nađe i zabava, ne znam, ljudi koji ne stižu da idu i na internet i sve zajedno, mislim da volim kad se pojavljuju neki svetski događaji", kaže Čolić.

"Ono što zaista fali u našim medijima to je stručna kritika. Ako gledamo muzički život, postoji apsolutno odsustvo kritike, ja znam da to nije nešto što privlači veliki krug ljudi, ali bi bilo interesantno da se pojavi", kaže Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

I posle uvođenja integrisane redakcije, u "Blicu" ima dosta posla, kaže glavni i odgovorni urednik Veselin Simonović.

"Mora se ovde još puno raditi, puno razvijati, pre svega ćemo sad paralelno razvijati, raditi na poboljšanju kvaliteta samih novina, na novim sadržajima, moramo čitaocima zahvaliti na 15 godina vernosti, a i dalje smo i posle 15 godina prvi na tržištu, ali istovremeno ne možemo stati, moramo se baviti novim tehnologijama", kaže Simonović.

A posle radnog sastanka, kada su sve ideje bačene na sto počele da se realizuju, došlo je vreme za rođendansku tortu. Vremena za zabavu nema mnogo, jer novi broj na kioske izlazi za manje od 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: