Više nelegalnih radio i TV stanica

Državne radio-difuzne organizacije saopštile su da je u porastu broj nelegalnih radio i TV stanica koje ometaju sistem kontrole leta.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2011.

15:43

Default images

Broj radijskih i televizijskih stanica koje emituju program bez dozvole znatno je povećan u poslednjih nekoliko meseci, što ometa rad sistema kontole leta i direktno ugrožava bezbednost avionskog saobraćaja, saopštili su danas agencije RRA i RATEL.

Republička radio-difuzna agencija i Republička agencija za elektronske komunikacije izražavaju zabrinutost što, godinu dana od donošenja Zakona o elektronskim komunikacijama, nije počeo inspekcijski nadzor nad korišćenjem radiofrekvencijskog spektra, a u cilju suzbijanja nelegalnog emitovanja programa.

Predstavnici dve agencije održali su juče sastanak na kojem su usaglasili stavove o pitanjima nelegalnog emitovanja programa, digitalizacije emitovanja televizijskog programa i obaveze prenosa programa domaćih emitera u kablovskim sistemima.

Dva regularna tela su usaglasila proceduru odlučivanja o obavezama kablovskih operatora da u svoju ponudu uvrste TV stanice koje imaju dozvolu RRA za emitovanje programa na teritoriji Srbije.

Predstavnici dveju agencija detaljno su analizirali napredak u procesu digitalizacije emitovanja televizijskog programa i zaključili da to svakako mora da bude tema daljih razgovora na budućim zajedničkim sastancima, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: