Hrvatska: 53 posto za EU, 40 protiv

Ulazak Hrvatske u Evropsku uniju podržava 53 odsto građana, dok ih je 40 odsto protiv, pokazali su rezultati istraživanja.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

21:17

Default images

Istraživanje koje je za Delegaciju EU u Hrvatskoj sprovela agencija Ipsos Puls pokazalo je da bi na referendum o ulasku u EU izašlo 70 odsto građana, što je više nego na parlamentarne izbore.

Na referendum ne bi izašlo 28 odsto građana. "Istraživanje je pokazalo da su oni koji su za članstvo Hrvatske u EU bitno su motivisaniji za referendum", objasnio je Dragan Bagić iz Ipsos Pulsa.

On je dodao da ne postoje grupe koje su dominantno za ili protiv članstva u EU.

Istraživanje je sprovedeno po završetku hrvatskih pristupnih pregovora s EU, a pokazalo je takođe da građani posle ulaska očekuju znatna poboljšanja na području vladavine prava, zaštite okoline i obrazovanja. Građani se, međutim, pribojavaju rasta cena, odnosno pada standarda.

Na testu znanja o EU prošlo je tek 50,2 odsto ispitanih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: