RAJS: BOMBARDOVANJE I ZA VREME RAMAZANA

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2001.

18:00

Default images
SAD nece prekinuti bombardovanje Avganistana za vreme muslimanskog praznika Ramazana, izjavila je americki savetnik za nacionalnu bezbednost Kondoliza Rajs. "Nemamo drugog izbora nego da pokusamo da dodjemo do izvora terorizma u Avganistanu. Zbog toga ne mozemo dozvoliti pauzu", rekla je Rajs.

Da SAD nece smanjivati obim akcija potvrdjuje i Boban Radovanovic, producent RAI-a, koji se nalazi na liniji fronta izmedju Talibana i Severne alijanse. "Danas je tepisima bombi zasut bagramski aerodrom", kaze Radovanovic u telefonskom javljanju za B92 i objasnjava da je ovaj aerodrom jedino strateski znacajno mesto za Amerikance iz vise razloga: oni bi zeleli da ga zauzmu da bi pokazali naciji da su ipak nesto uradili na terenu, a to bi bilo jedino mesto na kome bi mogle da se iskrcaju njihove trupe. Da ce se oko ovog aerodroma voditi velike bitke potvrdjuje i veliki broj novih vojnika koje severna alijansa transportuje na tu stranu kao i 500 americkih vojnih instruktora koji se nalaze na teritoriji severne alijanse", kaze Radovanovic. Ono sto izaziva strah kod svih stranaca koji su u Avganistanu je dolazak zime, a danas je pao prvi sneg i temperatura je znacajno pala, kaze Boban Radovanovic, i dodaje da je prva panika nastala kod novinara, kojih ima oko 300 u severnom Avganistanu. Helikoptera nema i nema zamene. Da bi izasli iz zemlje novinari moraju da predju prelaz preko visoke planine koji je potpuno zaledjen. Grupa kolega koji su krenuli kolima su morali da se vrate", kaze Radovanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: