Ko sve brine o poslanicima?

U državnim institucijama, osim kabineta, smešteni i brojni sadržaji - Vlada ima poštu i restorane, a Skupština ambulantu i biblioteku.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2011.

21:28

Default images

Srpski poslanici i ministri imaju na svojim radnim mestima na raspolaganju poštu, ambulantu, biblioteku, restorane, bifee... Tako uopšte ne moraju da napuštaju državne institucije kako bi platili račun ili ručali.

Jedna od ekspozitura pošte smeštena je u parlamentu u Kralja Milana 14, a druga u Nemanjinoj ulici, gde su i ministarstva. Restorane i bifee imaju sve zgrade koje koriste Skupština i Vlada - od zdanja na Trgu Nikole Pašića do Palate ”Srbija”.

U bibliotekama u državnim institucijama, osim knjiga, mogu da čitaju i štampu koja stiže svakoga dana. Lekari u ambulanti Skupštine dežuraju svakodnevno. Ovde poslanici često svraćaju da izmere pritisak i urade sistematski pregled.

Medicinsko osoblje reagovalo je nekoliko puta kada je pozlilo predsednici Slavici Đukić Dejanović, trudnicama u parlamentu, kada se usred glasanja onesvestio predstavnik Bošnjaka Munir Poturak. A vadili su i krv lideru NS Velimiru Iliću koji je tako, posle optužbi vlasti da je pijan, želeo da dokaže da nema alkohola u krvi.

U Vladi nema ambulante, pa je nedavno, kada je pozlilo premijeru Mirku Cvetkoviću, dolazila Hitna pomoć.

"U sve tri zgrade u kojima su smeštena ministarstva - u Nemanjinoj 22 i 11, kao i Palati 'Srbija', postoje restorani, i to bi otprilike bio sav luksuz. Nema frizerskih salona, teretana i sličnih delatnosti", kaže Milivoje Mihajlović, šef vladine kancelarije za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: