Ne prodaje se Mitrovićeva jahta

Opštinski sud u Dubrovniku doneo je privremenu meru kojom se obustavlja prodaja jahte srpskog preduzetnika Željka Mitrovića.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2011.

16:41

Default images

Dubrovački sud je ukazao na kršenje niza proceduralnih propisa.

Do okončanja postupka nijedna strana ne može da raspolaže zaplenjenim Mitrovićevim brodom, kazao je Mitrovićev advokat Neven Cirkveni.

U saopštenju za medije Mitrović je istakao zadovoljstvo što su se potvrdili njegovi navodi da "bahata i arogantna" hrvatska carinska tela krše procedure.

Cirkveni je pojasnio da je u ime svog branjenika zahtev za privremenu meru, kojom se brani održavanje javnog nadmetanja ili prodaje plovila nagodbom, podneo zbog straha da se brod ne proda po ceni koja je znatno ispod njegove stvarne vrednosti, prenela je agencija Hina.

Na taj način bi se, dodao je, vlasniku kompanije Pink medija grupe učinila nenadoknadiva šteta.

Mitrovićeva jahta je zaplenjena u hrvatskim vodama zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu, pa je pošto on nije želeo da plati dva miliona evra carine stavljena na javnu prodaju.

Mitrović je zatim pokrenuo medijski rat protiv Hrvatske, zabranivši reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije, a najavio je i blokadu hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije, kao i "posebnu brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: