Forum Srbija-EU 9. septembra

Kabinet Božidara Đelića organizovaće 9. septembra prvi Forum Srbija-EU, a otvoriće ga predsednik Boris Tadić i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Izvor: Beta

Petak, 12.08.2011.

16:06

Default images

Forum će okupiti visoke zvaničnike iz Evropske unije, Srbije i zemalja u procesu evropske integracije.

Uvodni govor održaće premijer Srbije Mirko Cvetković, i kako se očekuje, premijer Poljske Donald Tusk.

Skupu će se obratiti i predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović, lider socijalista u Evropskom parlamentu Martin Šulc i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, najavljeno je na sajtu srbija-eu.rs.

Centralna tema Foruma biće prevazilaženje ekonomske krize, a srž programa činiće elementi Strategije Evropa 2020, kao što su ekonomija znanja, održivi razvoj, socijalno uključivanje i borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i ilegalnih migracija.

Na Forumu se očekuje i učešće predstavnika akademske mreže, civilnog društva, privrede i medija, saopšteno je iz Kabineta potpredsednika vlade.

Na Forumu će učestvovati i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar za zaštitu životne sredine, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić, ministarka pravde Snežana Malović, direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Milica Delević i drugi.

Od zvaničnika iz regiona, na Forumu se očekuje učešće predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića, ministara spoljnih poslova Hrvatske, Makedonije i Crne Gore Gorana Jandrokovića, Nikole Popovskog i Milana Roćena, ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislava Karamarka i ministarke za evropske integracije Albanije Majlinde Bregu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: