Žalba Sanadera na istražni pritvor

Goran Suić, advokat Ive Sanadera, najavio da će sutra podneti žalbu na jednomesečni istražni pritvor koji je određen bivšem hrvatskom premijeru.

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2011.

20:28

Default images

Sanader se posle izručenja iz Austrije nalazi u zagrebačkom zatvoru Remetinec

Drugi Sanaderov advokat Čedo Prodanović najavio da će prvo ispitivanje Sanadera, zakazano za sutra u 13 sati, sigurno biti u sedištu Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Dva advokata izjavila su i da se intenzivno pripremaju za davanje iskaza Sanadera istražiteljima u Kancelariji i da se on oseća dobro, ali da ima problema s nogom koju je povredio dok je vežbao u teretani u zatvoru u Salcburgu.

U petak bi zbog toga trebalo da ode na pregled u zatvorsku bolnicu, a onda i u neku od specijalističkih ustanova, rekli su oni.

Govoreći o mogućnosti premeštanja Sanadera u kućni pritvor, Prodanović je naveo da te opcije postoje u zakonu, ali da u praksi slabo funkcionišu.

Prodanović je potvrdio i nagađanja da će se advokatskom timu priključiti još jedna advokatica, ali tek kada se podigne prva u nizu mogućih optužnica, što se očekuje krajem leta.

Mediji su juče objavili da će se Prodanoviću i Suiću priključiti i Jadranka Sloković koja je imala uspeha na suđenjima za ratne zločine u Hagu, ali i u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: