Tahiri: Dijalog se dobro odvija

Šefica prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri smatra da se dijalog odvija u cilju poboljšanja života ljudi.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2011.

22:47

Default images

Postoji značajan napredak od početka dijaloga i to se odnosi na pitanja iz oblasti slobode kretanja, slobodne trgovine, energetike i telekomunikacija, rekla je Tahiri.

Ona je za okruglim stolom o dijalogu, u organizaciji Projekta za etničke odnose, na kojem su učesnici lokalni Albanci i Srbi ponovila da postoje crvene linije preko kojih se neće raspravljati, to su status i integritet Kosova.

"Takođe, unutrašnje uređenje Kosova je pitanje suvereniteta kosovskih institucija", rekla je Tahiri, dodajući da je evropska saradnja veoma važna i da će priznavanje nezavisnosti Kosova biti uslov Srbiji za evropske integracije.

Tahiri je kazala da očekuje potpunu normalizacije odnosa Beograda i Prištine i, kako je navela, "uzajamno priznavanja dve države".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: