Žbogar:Podrška Srbiji na putu ka EU

Slovenački nacionalni praznik i 20-ogodišnjica nezavisnosti obeleženi su i u Beogradu, a na svečanost je doputovao i šef slovenačke diplomatije Samuel Žbogar.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2011.

21:39

Default images

Žbogar je na prijemu povodom nacionalnog praznika rekao da je ova proslava prilika da se osvrne na postignuto, ali i da se zajedno gleda u budućnost.

"Evropska perspektiva koju želimo da vidimo za Srbiju postaće stvarnija i opipiljivija na kraju godine", ocenio je Žbogar i dodao da će "srpski narod i dalje imati podršku Slovenije u tom pogledu".

On je istakao da uprkos "usponima i padovima" ove dve zemlje imaju bliske političke odnose, kao i da je Srbija jedna od najatraktivnijih destinacija za slovenačke investitore.

Slovenački ambasador Franc But rekao je da prisustvo predstavnika srpske vlade, kulturnog, političkog i društvenog života, kao i crkvenih velikodostojnika na čelu s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom razume kao potvrdu prijateljskih odnosa dve zemlje.

Slovenački šef diplomatije će se, u okviru posete Srbiji, sastati sa premijerom Cvetkovićem i ministrom spoljnih poslova Jeremićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: