Stanković oštro protiv korupcije

Zbog afera u zdravstvu, ministar zdravlja Zoran Stanković za specijalnog savetnika za borbu protiv korupcije postavio bivšeg šefa policijske jedinice "Poskok".

Izvor: B92

Petak, 10.06.2011.

15:50

Default images

U novom Stankovićevom timu, još jedan čovek privlači pažnju - njegov novi specijalni savetnik za međunarodne odnose Ratomir Milikić.

Novi Stankovićev savetnik Milikić, kao sekretar skupštinske delegacije u Savetu Evrope, napravio je višemilionske račune za putovanja i telefonski račun od 800 hiljada dinara.

Zdravstvu u Srbiji neophodan je "Poskok" - nekadašnji šef specijalne policijske jedinice Ljuba Milanović novi je specijalni savetnik ministra zdravlja Zorana Stankovića.

Ministar je na sebe preuzeo odgovornost što se u prethodna tri meseca u borbi protiv korupcije nije odmaklo dalje od - sastavljanja spiska.

"Mi smo na neki način sve te stvari koji su bili u poršlosti ili one koje su se prilikom posete zdravstvenim ustanovama pojavile, napraivili spisak problema koji su gorući i koje treba da otklonimo u narednom periodu", kaže Stanković.

Međutim, još jedan član novog tima ministra zdravlja od ranije je poznat javnosti. O Ratomiru Milikiću mediji su pisali pre dve i po godine kao o čoveku koji je kao sekretar delegacije pri Savetu Evrope od Skupštine Srbije naplatio višemilionske račune za putovanja, a napravio je i telefonski račun za dva broja od oko 800 hiljada dinara. Od danas savetuje ministra Stankovića o međunarodnim odnosima.

"Znao sam i ove podatke koje ste vi ovde izneli. Da je bilo bilo koji ograničavajući faktor - da je načinio bilo kakvo krivično delo, da je neke druge stvari radio koje su zakonom predviđene za sankcije, sigurno ga ne bih uzeo. Ne vidite tu nikakav moralni problem? Što se mene tiče ne, ako je on za sve stvari koje je radio dao odgovarajuće papire", rekao je Stanković.

Sam Milikić, inače sin Ljiljane Nedeljković, nekadašnje šefice kabineta Vojislava Koštunice, tvrdi da su mediji pogrešili u više miliona dinara, ali ne može da se seti koliki su mu bili troškovi.

"Ne sporim da su određene pare, kao što to jeste u svakom slučaju, potrošene za putovanja. Potrošene su u svrhu samo putovanja, dakle međunarodnih aktivnosti koje je skupština u to vreme imala. Telefonski račun niko od nas u skupštini u to vreme nije ni znao koliki je. Sa druge strane na mene se u to vreme vodio još jedan telefon koji je koristila delegacija ", kaže Milikić.

Milikić je uveren da ništa loše nije uradio i ne strahuje da će mu zbog velikih računa u prošlosti novi šef, ministar Stanković, ograničiti trošenje novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: