Šutanovac: Mladić nije bio na VMA

Ministar odbrane Dragan Šutanovac negirao je da se haški optuženik Ratko Mladić pre dve godine lečio na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.06.2011.

14:17

Default images

Vojska Srbije i naša služba bezbednosti nekoliko godina 'pokrivaju' VMA, tako da je nemoguće ući neopaženo", kaže Šutanovac.

Ministar odbrane je, međutim, rekao da će biti sprovedena istraga kako bi se dokazalo da na VMA nije lečen nijedan haški optuženik.

"Ne znam zašto advokat Ratka Mladića na taj način manipuliše javnošću. On dezavuiše ceo zdravstveni sistem, uključujući i vojni", kaže Šutanovac.

Advokat porodice Mladić, Miloš Šaljić, izneo je tvrdnje da se Ratko Mladić lečio na VMA od leukemije dok je bio u bekstvu.

Ministar je postavio pitanje zbog čega Mladićev advokat, "ukoliko želi da to javnost zna, ne kaže ko je pomogao Mladiću na VMA". "Ja zaista u tu priču ne verujem, ali ćemo ispitati sve", zaključio je Šutanovac

On je ocenio da, sa aspekta Ministarstva odbrane, nije bilo ugrožavanja bezbednosti u zemlji prilikom hapšenja Ratka Mladića i mitinga Srpske radikalne stranke.

"Huliganizam u Srbiji uzima maha i celo društvo mora da ustane protiv toga. Ukoliko nastavimo sa tim, naša država i naši sportisti će
biti izopšteni. Bez obzira da li neko negoduje zbog hapšenja Mladića, ili je u pitanju neka parada ili utakmica, to nije civilizovan način ponašanja
", rekao je ministar odbrane u Svilajncu, gde je preko reke Resave pustio u saobraćaj most koji je izgradila Vojska Srbije.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: