KG: Osmi dan protesta oružara

Kragujevački oružari već osmi dan drže magacine gotovog oružja i municije pod kontrolom zahtevajući od nadležnih rešavanje nagomilanih problema u fabrici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

21:35

Default images

Predstavnici sindikata kažu da su razgovarali jedino sa ministrom rada Rasimom Ljajićem, koji im je obećao pomoć u pregovorima s predstavnicima Vlade.

Međutim, poziv za razgovor do danas nije stigao ni sindikatu, ali ni menadžmentu fabrike "Zastava oružje".

Radnici koji punih nedelju dana borave u magacinima gotovog oružja i municije kažu da ih najviše brine neizvesnost i smatraju da je neodgovorno to što vlast ne obraća pažnju na 2.000 ljudi u štrajku.

Sindikalni lider oružara Dragan Ilić kaže da nema mesta pričama da njihovi proizvodi nisu konkurentni i da za njih ne postoji tržište, te da upravo sa predstavnicima Vlade žele da nađu rešenje za fabriku i kada tražnja za oružjem zataji.

Situaciju prate naši sadašnji i potencijalni kupci, poslovni partneri i banke i ukoliko se ona uskoro ne promeni, rezultat će biti potpuna blokada rada fabrike, upozorava direktor fabrike „Zastava oružje“ Rade Gromović. Ni on se ne slaže sa ocenom da za kragujevačko oružje ne postoji tržište, već je, kako kaže, reč o trenutnom zastoju.

Podsetimo, kragujevački oružari, koji su pre nedelju dana zauzeli magacine gotove robe, prošle srede su obustavili rad, i tako, prvi put od kraja Drugog svetskog rata prekinuli proizvodnju oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: