17 meseci zatvora dvojici vehabija

Novopazarci Senad Ramović i Fuad Hodžić, pripadnici vehabija, osuđeni na po 17 meseci zatvora zbog incidenta zbog kojeg je otkazan koncert "Balkanike" 2006.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

14:49

Default images

Njih dvojica su pre pet godina sa bine, u centru Novog Pazara, pobacali instrumente i ostalu opremu grupe "Balkanika".

Presudu je izrekla sudija Osnovnog suda u Novom Pazaru Vesna Luković.

Ramović i Hodžić se već nalaze na izdržavanju zatvorske kazne u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela, a na današnju presudu imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od osam dana.

Na glavnom pretresu u petak, njih dvojica su se izjasnili da nisu krivi, da "ne priznaju ovozemaljski sud već samo Alahov" i da zbog toga nemaju advokate.

Koncert grupe "Balkanika" u junu 2006. godine organizovali su opština Novi Pazar i Ministarstvo kulture.

Producent grupe "Balkanika", kompozitor Aleksandar Sanja Ilić, i gradska uprava u Novom Pazaru, pre dva meseca, nagodili su se u vansudskom poravnanju o isplati tri miliona obeštećenja zbog neodržanog koncerta u ovom gradu.

Obeštećenje će biti isplaćeno u nekoliko rata.

"Balkanika" je protiv organizatora, tadašnje SO Novi Pazar, podnela tužbu kojom je tražila obeštećenje od 17,5 miliona dinara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: