Zahtev za saslušanje o Topčideru

Pravni zastupnici porodica dvojice gardista stradalih 2004. godine u kasarni na Topčideru predali su istražnom sudiji zahtev za saslušanje Ratka Mladića.

Izvor: Beta

Nedelja, 29.05.2011.

17:42

Default images

Oni traže da Mladić bude saslušan u vezi sa okolnostima ubistva gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića 5. oktobra 2004. godine.

Advokat Čedomir Stojković iz kancelarije "Batić" rekao je da je zahtev podnet zbog spekulacija da su se u vreme kada su gardisti stradali u Vojnom objektu "Karaš" na Topčideru sakrivali haški optuženici.

"Advokatska kancelarija želi istinu, a od Mladića tražimo da nam pomogne u otkrivanju istine o tome kako su gardisti stradali u najbezbednijem vojnom objektu na Balkanu", rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima, oni od Mladića žele da im kaže da li se u vreme zločina u kasarani skrivao on ili neki drugi haški optuženik.

Njegov kolega advokat Predrag Savić najavio je žalbu Ustavnom sudu, zbog kako je rekao, činjenice da u kasarni nisu radile kamere, kao i da će tražiti da se ti propusti kazne.
Porodica i prijatelji nastradalih na Topèideru (FoNet, arhiva)
U Specijalni sud, gde Mladić boravi u pritvorskoj jedinici, sa advokatima su došli očevi nastradalih mladića. Oni su novinarima rekli da "samo žele da saznaju istinu".

Adokati iz kancelarije Batić, smatraju da sada, kada je Ratko Mladić dostupan državnim organima, organi krivičnog gonjenja moraju da ga saslušaju bez ikakvog odugovlačenja i opravdanja, i to hitno, jer će on uskoro biti isporučen Haškom trubunalu.

Gardisti su nastradali 5. okotbra 2004. godine u krugu kasarne na Topčideru.

U javnosti se spekulisalo da su dvojica gardista životom platili slučajno otkrivenu dobro čuvanu tajnu o skrivanje Mladića u vojnom objektu Karaš na Topčideru, ali je njihovo ubistvo i pored više istraga različitih istražnih timova, ostalo nerasvetljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: