Islamabad: Poginule 24 osobe

Bombaš samoubica vozilom je uleteo u gradsku policijsku stanicu na severozapadu Pakistana i usmrtio 24 osobe, dok je 56 ljudi povređeno.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2011.

19:14

Default images

Policijski zvaničnik Islamudin Kan naveo je da se eksploziv nalazio u kabini kamioneta koji je prolazio tim delom grada.

"To je bio samoubilački napad vozilom koji je imao za cilj gradsku policijsku stanicu u gradu Hangu. Bombaš je digao u vazduh vozilo kod kontrolnog punkta u blizini policijske stanice", rekao je Masud Kan Afridi iz policije.

Kan je rekao da je bomba eksplodirala u blizini nekoliko vladinih zgrada i kancelarije oblasnog komesara. Zgrade su u najvećem delu neoštećene, ali su brojni dućani i drugi objekti u blizini od eksplozije pretrpeli oštećenja.

Talibani u Pakistanu preuzeli su odgovornost za napad kao osvetu za smrt Osame bin Ladena.

"Mi prihvatamo odgovornost za ovaj napad. Ovo je bio mali napad kao osveta za Osamovo mučeništvo", rekao je portparol talibana Ehsanulah Ehsan u izjavi za agenciju AFP telefonom sa nepoznate lokacije.

Ehsan je najavio još veće napade. "Uskoro ćete videti veće napade. Osveta za Osamu ne može biti zadovoljena samo sa malim napadima", rekao je on, navodi francuska agencija.

Grad Hangu na severozapadu Pakistana ima dugu istoriju nasilja između šiitske manjine i sunitske većine i blizu je plemenskih oblasti koje se graniče sa Avganistanom gde talibani i ekstremisti Al-Kaide imaju svoja uporišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: