File: Srbija sada bliža EU

Evropski komesar za proširenje Štefan File ističe da je Srbija bliže Evropskoj uniji, nego što je to bila pre hapšenja Ratka Mladića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.05.2011.

18:44

Default images

Razgovarao sam sa predsednikom i čestitao njemu i srpskom narodu, jer je to veliki dan za Srbiju, Zapadni Balkan i sve nas, rekao je File.

On je odao posebno priznanje Tadiću za ličnu ulogu, ne samo za hapšenje Mladića, već i za značajnu ulogu za pomirenje i regionalnu stabilnost na Zapadnom Balkalnu.

Srpsko rukovodstvo je ispunilo obećanje o hapšenju Mladića i pokazalo kredibilitet, rekao je File.

Prema njegovim rečima, Srbija je ispunila značajnu međunarodnu obavezu, ali sutra treba da intenzivira rad na reformama koje su ključne za dobijanje pozitivnog sledećeg izveštaja o napretku koji treba da sačini Evropska komisija.

Na pitanje da li će i hapšenje preostalog haškog begunca Gorana Hadžića biti uslov, File je rekao da je o tome danas razgovarao sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, koji je takođe izrazio optimizam povodom hapšenja Mladića.

Bramerc će odrediti kada je kraj saradnje Srbije sa Haškim tribunalom, dodao je File.

Vlada Srbije je održala obećanje o Mladiću i zato nema razloga za sumnju da će to učiniti i kada je u pitanju Hadžić, istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: