Berlin: Manje azilanata iz Srbije

Broj građana iz Srbije koji traže azil u Nemačkoj se smanjuje, saopštilo je nemačko Ministarstvo unutrašnji poslova.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2011.

19:12

Default images

U aprilu ove godine zahtev za azil podnelo 227 ljudi, dok je u martu bilo 334, a u februaru 365 zahteva.

Građani Srbije su, kako se navodi, u ovoj godini podneli ukupno 1.440 zahteva za azil, čime se Srbija, posle Avganistana i Iraka, našla na trećem mestu po broju podnetih zahteva.

Kada je reč o ukupnom broju azilanata u aprilu, u Nemačkoj je podneto 2.959 zahteva za azil, što je za 16,1 odsto manje nego u februaru, a 23,7 odsto više nego u aprilu lane.

Nakon što je prošle godine broj azilanata iz Srbije bio drastično povećan, nemačke nadležne službe su saopštile da ljudi koji dolaze iz Srbije, kao zemlje stabilnog razvoja, nemaju nikavih šansi za politički azil, a država je prestala da daje pomoć za povratak odbijenih azilanata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: