Petrović: Oporavak poljoprivrede

Planirane mere za oporavak poljoprivrede trebalo bi uskoro da se konkretizuju, obećavaju i premijer i ministar poljoprivrede.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2011.

18:54

Default images

Vlada je posle rekonstrukcije mnogo energije usmerila ka poboljšanju uslova za bavljenje poljoprivredom u Srbiji, navode oni.

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović rekao je da će vlada već iduće nedelje imati na stolu konkretne mere agrarne politike za 2011. Već danas na telefonskoj sednici vlada će usvojiti uredbu o subvencionisanim kreditima za poljoprivrednike.

"Subvencionisani krediti će biti za različite namene za unapređenje stočarstva, za komercijalne zgrade, mehanizaciju, prateću opremu. jedan značajan iznos za refinansiranje kredita iz protekle godine", najavio je Petrović.

Ministar poljoprivrede kaže da ne očekuje povećanje cena osnovnih životnih namirnica u narednom periodu i kaže da rast poljoprivredne proizvodnje dugoročno može da stabilizuje cene hrane i omogući veći izvoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: