Đuraškoviću oduzete dragocenosti

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela 29 slika, tehničke uređaje i nakit koji je oduzet od uhapšenog vlasnika "Nibens" grupe Mila Đuraškovića.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2011.

15:12

Default images

Slike su predate Istorijskom arhivu Srbije na čuvanje, a dragocenosti Narodnoj banci Srbije, precizirao je tužilac Miljko Radisavljević.

U ovoj akciji, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zaplenjeno je najviše umetničkih slika do sada.

Kustosi će, kako je naveo, u narednim danima utvrditi autentičnost i proceniti vrednost oduzetih slika. Među oduzetim slikama su dela koja su izradili poznati domaći autori Janoš Mesaroš, Milan Konjović, Nikola Graovac, Lazar Vozarević, Srđan Đile Marković, Milo Milunović.

Radisavljević je naveo da, pošto se osumnjičeni terete da su nezakonitim radnjama pribavili imovinsku korist Đuraškoviću u iznosu od najmanje 15 miliona evra, umetnička dela i dragocenosti zaplenjeni su kako bi se obezbedila naplata nezakonito stečene imovinske koristi, ostvarene krivičnim delom zbog koga je pokrenut aktuelni postupak.

Protiv Đuraškovića se vodi i finansijska istraga, kako bi se utvrdilo da li poseduje i drugu znatnu imovinu za koju nema dokaza o legalnom poreklu, napomenuo je tužilac.

"Ako se pronađe takva imovina, na nju će se primeniti odredbe Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela i ona bi po tom osnovu mogla biti oduzeta u narednom periodu", najavio je on.

Vlasnik "Nibens korporacije" i njegovih sedam saradnika uhapšeni su juče zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i preduzeće "Fam" iz Kruševca oštetili za više od 32 miliona evra.

Više o tome čitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: