Traže se pare za nove inkubatore

Ministar zdravlja Zoran Stanković kaže da će pokušati da nađe još sredstava kako bi inkubatori za prevremeno rođene bebe bili zamenjeni novim.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.05.2011.

14:39

Default images

U nekim ustanovama ti inkubatori su stari i do 40 godina.

"Učinićemo sve da pokušamo da iznađemo dodatna sredstva kako bi se problem starosti inkubatora na najbolji način rešio", kaže ministar Stanković. On je svestan da neće biti moguće zameniti sve inkubatore, ali se nada da će jedan deo starih inkubatora uspeti da se zameni ove godine.

Ministar zdravlja Zoran Stanković je podsetio da u Srbiji postoje bolnice koje su dobro opremljene, ali i da postoje odeljenja koja zahtevaju hitnu rekonstrukciju i kupovinu opreme.

Stanković je prilikom obilaska KBC Zemun rekao da je Ministarstvo zdravlja u proteklom periodu u Institut za neonatologiju uložilo 55 miliona dinara, a da je ove godine opredeljeno 12, 5 miliona dinara za kupovinu opreme u toj ustanovi.

Predstavnici Instituta za neonatologiju saopštili su ranije da je od 97 inkubatora, koliko postoji u toj ustanovi, 35 njih staro izmeđju 35 i 40 godina.

Reakcija ministra zdravlja usledila je nakon što je B92 ukazao na problem starosti mnogih inkubatora u bolnicama u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: