Zarubica namerno bio "slobodnjak"

Doktoru Milanu Zarubici namerno je dat status slobodnog zatvorenika u KPZ Sremska Mitrovica, kako bi policija tokom vikend odsustva mogla da ga prati.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2011.

14:21

Default images

Prateći šta radi tokom slobodnih dopusta, policija je utvrdila da je Zarubica obnovio posao i to u istoj laboratoriji u kojoj je i ranije proizvodio sintetičku drogu.

MUP je juče saopštio da je u akciji "Doktor" uhapšeno sedam osoba, među njima i Milan Zarubica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droga.

Tužilac za organizvani kriminal Miljko Radisavljević kaže za B92 da je, na osnovu saznanja iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, dobio informacije da Zarubica ponovo ulazi u posao prodaje narkotika, nakon čega mu se namerno daje status zatvorenika koji slobodno izlazi na vikende.

"Zarubica se nalazio u poluotvorenom odeljenju i povremeno je koristio slobodan vikend. Mi smo zahvaljujući Upravi za izvršenje krivičnih sankcija došli do saznanja da priprema i organizuje proizvodnju amfetamina. Tako smo u saradnji sa upravom bili u poziciji da sagledamo njegove aktvnosti za vreme dok se nalazio na slobodi na vikendu i da na osnovu tih podataka konačno i dokažemo i pokrenenemo krvični postupak zbog nove kriminalne aktivnosti", kaže tužilac Radisavljević.

Akcija drugog hapšenja Zarubice počela je na graničnom prelazu ka Makedoniji, kada je otkrivena pošiljka koju je Zarubica poslao potencijalnim kupcima amfetamina. U toj pošiljci je nađeno nekoliko tableta, a roba je bila namenjena dvojici Turaka i jednom Makedoncu, sa kojima je ugovarana prodaja droge.

Pored Zarubice, u akciji "Doktor" uhapšeno je još šest osoba, među kojima i Goran Lazović, direktor preduzeća "Varan kemikals" u Ugrinovcima.

Zarubica je prvi put osuđen 2003. godine, jer je u laboratorijama u Beogradu proizveo više od 31 miliona tableta droge. Njemu su tada oduzete mašine i laboratorijska oprema. Oduzeto mu je i 320.000 dolara i 90.000 evra, kao i 2,5 miliona franaka pronađenih na računu u švajcarskoj banci.

Amfetamin koji je proizvođen prodavan je po Srbiji i zemljama Zapadne Evrope. Amfetamini su, inače, hemikalije koje se dobijaju sintetičkim putem, a na tržište najčešće dolaze u tabletama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: