Vesti sve čitanije na Fejsbuku

Društvena mreža Fejsbuk se sve više koristi za pristup internet sajtovima s vestima, mada je pretraživač Gugl i dalje na prvom mestu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

20:01

Default images

To je pokazlo istraživanje studije jednog američkog instituta koji je tokom devet meseci posmatrao kako korisnici dolaze do vesti preko interneta.

Posmatrano je 25 popularnih internet sajtova sa sadržajem vesti u SAD, i ustanovljeno da je 40 odsto poseta tim sajtovima išlo preko drugih vebsajtova.

Vodeći sajtovi preko kojih se dolazilo su Google Searc i Google News, ali i društvene mreže, posbeno Fejsbuk, koji je postao drugi ili treći izvor u pet od 25 posmatranih sajtova.

"Ako je pretraga za sadržajem vesti najvažniji napredak protekle decenije, podela vesti mogla bi da bude jedna od najvažnijih
napredaka u narednoj deceniji", navodi se u studiji.

Studija takodje pokazuje da najveći deo ljudi koji koriste internet posećuju sajtove sa vestima povremeno, možda jednom ili dva puta mesečno, i ostanu samo nekoliko minuta. Samo sedam odsto to čini redovnije, više od 10 puta mesečno, i provodi više od jedan sat čitajući vesti, pokazala je ova studija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

16 h

Podeli: