Protest zbog Milijane Baletić

Pojavljivanje Milijane Baletić kao autora i scenariste emisije "Portret Nikole Kusovca, glancanje mitova" na RT Vojvodina, NUNS i NDNV ocenjuju kao skandalozno.

Izvor: FoNet

Nedelja, 08.05.2011.

14:22

Default images

U saopštenju Nezavisnog udruženje novinara Srbije i Nezavisnog društvo novinara Vojvodine navodi se da je Milijana Baletić jedan od simbola ratnohuškačkog novinarstva devedesetih godina, govora mržnje, promovisanja nacionalističke ideologije i nepoštovanja osnovnih etičkih standarda.

Povratak Milijane Baletić u program RTV, javnog servisa koji finansiraju građani, otvoreni je šamar demokratskoj javnosti i predstavlja dokaz daljeg urušavanja ugleda novinarske profesije, ali i osnovnih moralnih načela, navodi se u saopštenju.

Da li je pojavljivanje Milijane Baletić u ulozi autora i scenariste na RTV poruka da ratni huškači neće odgovarati za svoje delovanje, već će za to biti nagrađeni, upitao je predsednik NDNV Dinko Gruhonjić.

Predsednik NUNS Vukašin Obradović je izjavio da je to udruženje 2009. godine podnelo Tužilaštvu za ratne zločine krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba i novinara u Radioteleviziji Beograd, RTV Novi Sad, listovima Politika, Večernje novosti i drugim koji su svojim uticajem i značenjem, kao državna medijska preduzeća, sprovodili "ratnohuškačku propagandu" devedesetih godina.

"Smatramo da su su odgovorni za ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije koja su dovela do ogromnih materijalnih gubitaka i ljudskih žrtava i najstrašnijih ratnih zločina. Ratno izveštavanje Milijana Baletić potpada u delokrug te krivične prijave", rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: