"Tribunal određuje tok suđenja"

Od odgovora Haškog tribunala na zahteve Vojislava Šešelja o statusu njegovih pravnih savetnika i pristupu dokumentima zavisiće dalji tok suđenja.

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

13:19

Default images

Zoran Krasić, šef pravnog tim za odbranu Šešelja, kaže da je Šešelj Tribunalu samo ispostavio zahteve koje je imao od prvog dana pritvora i da nije tražio ništa više od prava koja po statusu, pravilniku i međunarodnim standardima ima.

"Kako je moguće pripremati odbranu ukoliko i dalje postoji zabrana privilegovane komunikacije Šeselja sa njegovim pravnim savetnicima. Kako je moguće da pravni zastupnik pomaže Šešelju dok u Tribunalu vode ili imaju nameru da pokrenu disciplinski postupak protiv Borisa Aleksića", upitao je Krasić.

Krasić je naveo i da Tribunal duguje Šešelju da sekretarijat mora da finansira njegovu odbranu, kao što se finansiranju sve druge odbrane. Govoreći o Šešeljevom zahtevu da mu se dostavi dokukumentacija za pokrenuti postupak za nepoštovanje suda iz 2005. godine, Krasić je rekao da je lider SRS posle godinu dana saznao da je Tribunal tajno vodio postupak za nepoštovanje suda protiv njega, a da je zahtev Tužilaštva odbacilo pretresno veće.

"Elementarno pravo Šešelja je kao optuženog da sazna šta je Tužilastvo tražilo i kako je pretresno veće odlučilo", rekao je Krasić, koji je podsetio da je Šešelj hiljadu strana materijala pisanih dokumenta dao na prevođenje Tribunalu u cilju pripreme odbrane, odnosno izvođenja dokaza odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: