Kacin: Zaustaviti lažne azilante

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin kaže da treba da se preduzmu sve mere kako bi se zaustavio priliv lažnih azilanata iz Srbije u zemlje EU.

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

12:25

Default images

U autorskom tekstu za novosadski "Dnevnik" Kacin piše da lideri u Srbiji moraju da se pobrinu da prva velika pobeda na putu evropskih integracija, ukidanje viznog režima sa zemljama Šengena ne bude opovrgnuta.

Prema njegovim rečima, odgovornost takođe leži i na civilnom društvu i medijima koji moraju da povećaju svest o tome šta vizna liberalizacija znači.

Kacin je ocenio da na Zapadnom Balkanu delovi političke elite još uvek "sanjaju prošlost, umesto da rade na približavanju budućnosti od koje beže".

"Srbija ima velike potencijale i mogućnost da postane motor evropskih integracija regiona. To ona u ovom trenutku nije. Ljudski, politički i ekonomski resursi Srbije nisu iskorišćeni, što onemogućava zemlju da krene punom brzinom ka članstvu u EU", ocenio je Kacin. Prema njegovim rečima, "uslov svih uslova" za evropske integracije Srbije je privođenje haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Kacin je dodao da su napravljeni i važni pomaci, poput početka dijaloga između Beograda i Prištine, otvaranja kancelarije Vojvodine.

"Multikulturna i ekonomski napredna Vojvodina je jedan od najvećih aduta Srbije", poručio je Kacin.

Kacin je ocenio da Beograd ovih dana šalje kontradiktorne poruke koje stvaraju utisak da Srbija podržava trenutnu politiku rukovodstva Republike Srpske koja direktno vodi u izolaciju i nestabilnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: