Poništiti referendum za 7 dana

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ponovio je da je dao rok od sedam dana vlastima RS da ponište odluku o referendumu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 08.05.2011.

10:03

Default images

Incko je u intervjuu sarajevskoj televiziji TV 1 rekao da ne veruje da će referendum biti održan i da neko želi da se konfrontira sa kompletnom međunarodnom zajednicom.

On kaže da je zvaničnik EU zadužen za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak tokom boravka u Banja Luci preneo Miloradu Dodiku da Evropa ne želi da ga tretira kao Aleksandra Lukašenka, ali ako dođe do referenduma da će tako biti.

"Mere koje bi EU mogla poduzeti jesu zamrzavanje računa političarima, stopiranje projekata infrastrukture te bojkot političara koji bi bili pod sankcijama od strane evropskih vlada ali i uskraćivanje pomoći EU za budžete u BiH koja trenutno iznosi približno 200 miliona KM", rekao je Incko.

On je ponovio da je RS izašla iz okvira svojih ustavnih nadležnosti i da nema pravo da odlučuje o stvarima na nivou BiH.

Incko je naglasio da je Evropa ujedinjena po pitanju eventulanog uvođenja sankcija protiv vlasti RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: