Marković: Političari krše zakon

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da je zbog kršenja zakona podneto nekoliko prekršajnih prijava protiv političara.

Izvor: Beta

Petak, 06.05.2011.

15:13

Default images

Ona je rekla da političati najčešće krše zakon tako što koriste službena vozila u partijske svrhe.

Markovićeva je agenciji Beta rekla da Agencija trenutno ispituje da li su političari iz Socijalističke partije Srbije na obeležavanju godišnjice smrti bivšeg predsednika Slobodana Miloševića koristili službena vozila.

Ona je kazala i da je posao Agencije da ispita da li će državni funkcioneri na današnju slavu Demokratske stranke doći državnim automobilima.

Markovićeva je, ipak, dodala da ne treba zaboraviti da su državni funkcioneri istovremeno i političari koje su građani izabrali sa stranačkih lista, a koji nakon izbora moraju štititi javni interes.

"Posao Agencije je da utvrdi da li zloupotrebljavaju funkciju u političke svrhe, ali to je često tanka linija", rekla je ona.

Markovićeva je kazala i da nisu ispitivali da li ima kršenja zakona u slučaju gotovo svakodnevnih poseta poslanika Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića s vladinom delegacijom, koju predvodi njegova stranačka koleginica Verica Kalanović gradovima u Srbiji.

Ona je u tom smislu dodala da je Dinkić član vladajuće koalicije i da bi njegove posete bile "sporne da se skup organizuje na poziv stranke, ili da se prilikom državnih poseta slika ispred stranačkih zastava".

Markovićeva je kazala i da se mora urediti korišćenje državnih objekata u stranačke svrhe, jer se u Srbiji dešava da predsednik opštine daje stranci na korišćenje neku salu.

Ona je dodala da će se takvi gestovi morati evidentirati kao, na primer, donacija, jer je to u skladu sa evropskim standardima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: