Zukorlić: Nisu dobro izračunali

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić optužio je vlast u Srbiji da je nameravala da "pocepa" i Islamsku zajednicu u BiH kao u Sandžaku.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2011.

12:01

Default images

Muftija je kazao da za Beograd nije prihvatljiv muftija poput njega koji simbolizuje slobodu, individualnu i kolektivnu, prosvetiteljstvo i civilizacijske procese.

On je dodao da su Beogradu potrebni poslušni koji će podržati odluke u Skupštini "kao kada se Bošnjaci brišu iz Ustava i govoriti super je to", prenosi portal 24 časa.

Odatle, kazao je on, proizlazi pokušaj formiranja paralelne islamske zajednice.

"Da nismo mi zaustavili dezintegracioni proces u Novom Pazaru i u Sandžaku, drugi korak je bila BiH… I ovde je bilo pripremljeno cepanje Islamske zajednice, po šavovima entiteta, jer su računali da će sa nama jako brzo završiti. Naravno da nisu dobro izračunali", rekao je Zukorlić.

Muftija je kazao da je on verski lider koga ne zanima dnevna politika, već statusno pitanje naroda kome pripada.

"Šta će meni Islamska zajednica bez naroda? Ne postojim ja radi sebe i radi Islamske zajednice", kazao je Zukorlić.

Prekidan aplauzima, muftija je rekao da je njegova retorika oštra zato što vlasti u Beogradu ne čuju onu drugačiju.

"Kad tiho govorim, onda me ne čuju", rekao je Zukorlić koji je, kako se navodi, na tribini govorio o istoriji Sandžaka u poslednjih 200 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: