Vlada bez komentara o Ceci

Vlada ne želi da komentariše nagodbu tužilaštva sa Svetlanom Ražnatović. Čekamo odluku suda, kaže državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

19:40

Default images

U središtu pažnje javnosti je postizanje sporazuma tužilaštva sa Svetlanom Ražnatović, iako su pojedinosti nagodbe i to kako je do nje došlo i dalje nepoznati.

Za sada nije poznato ni kada će sud odlučivati o sporazumu.

Portparol državnog veća tužilaca Bruno Vekarić smatra da je Tužilaštvo u ovom slučaju dobro postupilo, jer je to kraj višegodišnje agonije, bez obzira na to da li se javnosti neka odluka dopada ili ne.

"Verujem tužiocu da je apsolutno dobro postupio, da je realno sagledao stvari, stanje u predmetu. Sumorno mi je da jedan predmet toliko traje, dok je pevala na trgovima od 2003. do 2008, predmet je stajao u fioci", podseća Vekarić.

A državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen kaže da bez odluke suda ne želi da razgovara o ovom slučaju.

"Izvršna vlast ne može da komentariše nepravosnažne sudske odluke", kazao je Homen.

On je objasnio da Krivčni zakonik i Zakon o krivičnom postupku omogućavaju sklapanje sprazuma o priznanju krivice, ali poslednju reč daje sud i bez njega nije moguće zaključiti sporazum.

"Treba sačekati odluku suda i videti u kojem pravcu će ona ići", poručio je Homen.

Otvoreno je pitanje da li će u državni budžet biti uplaćeno samo milion i po evra i da li sporazum obuhvata obustavljanje svake dalje finansijske istrage, odnosno postupanje prema Zakonu o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom, jer detalji nagodbe nisu poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: