Stranke neće dobiti više novca

Prihvaćene sve preporuke Venecijanske komisije u vezi sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka, kaže državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

14:58

Default images

Prema njegovim rečima, Radna grupa za izradu tog zakona uključila je u tekst svih osam preporuka Venecijanske komisije.

Homen je objasnio da će izdvajanja za stranke iz republičkog budžeta ostati ista, 0,15 odsto, i najavio je da će konačan nacrt Zakona o finansiranju političkih stranaka biti završen sledeće nedelje.

"Nacrt zakona o finansiranju političkih aktivnosti sada je potpuno usaglašen sa preporukama Venecijanske komisije", rekao Homen na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Kako je naveo, predviđeno je da izdvajanja iz budžeta za redovan rad stranaka ostanu 0,15 odsto, kao što je to i sada, odnosno da neće biti povećana.

Homen je rekao i da je u tekst nacrta zakona uneta nadležnost Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala za kršenje zakonskih odredaba.

"Ko bude postupao suprotno zakonu odgovaraće pred Specijalnim sudom", kazao je Homen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: