Povlačenje direktora "Telekoma"

Branko Radujko odlazi s mesta direktora "Telekoma Srbije", za novog direktora predlaže direktora "Telekoma Srpske", saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2011.

14:38

Default images

Vlada Srbije sutra treba da saopšti da li prodaje "Telekom Srbije", odnosno da li su Austrijanci pristali da povećaju svoju prvobitnu ponudu.

Možda je naznaka konačne odluke vest da je Branko Radujko saopštio da se povlači sa mesta direktora "Telekoma". Podsetimo, on je najavio da odlazi čim se preduzeće bude prodalo.

Samo dan pre nego sto radna grupa Vlade Srbije odluči da li će "Telekom" biti prodat Austrijancima, Branko Radujko napušta poziciju prvog čoveka tog preduzeća.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, kao razlog odlaska Radujko tvrdi da odlazi kako bi karijeru nastavio kao menadžer u privatnom sektoru.

Kako saznaje B92, Radujko je državi, koja je još većinski akcionar u tom preduzeću, već dao konkretno ime za svoju zamenu.

Branko Radujko i ranije je najavljivao da će otići iz "Telekoma", a na produžetak mandata pristao u februaru ove godine ali, kako je tada rekao, samo do okončanja procesa prodaje preduzeća.

Vlada Srbije više puta je poručila da ne odustaje od svoje ponude od milijardu i 400 miliona evra, koliko traži za "Telekom Srbije".

U "Telekomu Austrija" ne žele da odgovaraju na pitanja novinara u vezi sa kupovinom našeg preduzeća jer, kako kažu, pregovori još traju.

Oni su prvobitno ponudili 950 miliona evra uz investicije od 450 miliona evra, ali im je srpska strana dala rok od od 15 dana da poboljšaju ponudu.

Dok pregovori traju, Komisija za zaštitu konkurencije analizira da li će "Telekomu Austrija" moći da odobri kupovinu, jer je ta kompanija u Srbiji već vlasnik mobilnog operatera "Vip".

Radujko: Nisam podneo ostavku

Nisam podneo ostavku, poručio je u pisanoj izjavi generalni direktor "Telekoma Srbija" Branko Radujko i objasnio da će njegov mandat biti okončan završetkom procesa prodaje akcija ove kompanije.

Radujko saopštava da je nedvosmisleno i transparentno obavestio organe kompanije, njene akcionare i našu javnost da je mandat prihvatio samo do okončanja procesa prodaje akcija kompanije, bez obzira na njegov ishod, te da namerava da profesionalnu karijeru nastavi u privatnom sektoru.

Opširnije o privatizaciji Telekoma Srbija možete pročitati u specijalu "Prodaja Telekoma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: