Halimi: Postoji prostor za dogovor

Lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi izjavio da ima mesta za dijalog sa ostalim članovima Predsedništva Koordinacionog tela za jug Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 05.04.2011.

20:25

Default images

On je juče najavio mogućnost izlaska predstavnika te stranke iz tog tela.

Halimi, koji je i poslanik u republičkom parlamentu, rekao je u Vestima B92 da su predstavnici PDD tražili sastanak s predsednikom Koordinacionog tela ministrom Milanom Markovićem, ali da su ih njegove izjave "potpuno obeshrabrile".

"Vrata, međutim, nisu zatvorena i ima mesta za dijalog o problemima", kazao je on, ocenivši da je najvažnije da se Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu drži principa o reorganizaciji i ugovora o uređenju. Prema njegovim rečima, učešće predstavnika PDD u Koordinacionom telu je bilo samo deklarativno i oni nisu bili suštinski uključeni u rad i odlučivanje, već je samo trebalo da potvrde "ono što je odrađeno".

Halimi je naveo da je Koordinaciono telo "radilo na osnovu ličnih inicijativa" i da strateški i operativni planovi nisu ni bili utvrđeni.

Mogućnost izlaska predstavnika PDD iz Predsedništva Koordinacionog tela Halimi je najavio juče, a zaokret u dobrim odnosima sa vrhom tog tela i Markovićem obrazložio je "diskriminatorskim izjavama ministra na račun lidera Preševske doline".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: