URS: 30.000 potpisa za regione

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da je za tri dana prikupljeno 30.000 potpisa za decentralizaciju Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 05.04.2011.

19:14

Default images

URS je u Užicu nastavio prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži finansijska i politička decentralizacija Srbije.

Akciji na užičkom Gradskom trgu prisustvovali su lider URS-a Mlađan Dinkić i članica Predsedništva te organizacije Verica Kalanović, koji su razgovarali sa građanima.

Mlađan Dinkić je rekao da je za tri dana prikupljeno 30.000 potpisa, od čega su polovina potpisi građana koji nisu članovi stranaka URS i izrazio očekivanje da će se taj trend nastaviti.

"Najveći problem Užica jeste što je odsečen od Evrope i Beograda i što nema auto-put. Dok sam radio kao ministar ekonomije oko 150 fabrika je počelo da se gradi duž Koridora 10", rekao je Dinkić naglašavajući da je ta saobraćajnica nacionalni prioritet jer je čitava regija bez jednake šanse za budućnost.

Član Predsedništva URS-a Verica Kalanović rekla je da je decentralizacija jedan od najvećih problema sa kojima se susreće Srbija i dodala da svi regioni u Srbiji moraju da imaju jednake šanse.

Dinkić i Verica Kalanović danas će učestvovati i na tribini u sali Narodnog pozorišta u Užicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: