Niš: Video nadzor spomenika Šabanu

Zaštitnica građana Niša Dobrila Zdravković predložila da se spomenik Šabanu Bajramoviću na nišavskom keju postavljanjem kamera obezbedi od skrnavljenja.

Izvor: B92

Subota, 05.03.2011.

17:24

Default images

Ona je ovu inicijativu uputila Gradskom veću i očekuje da ono, u skladu sa nadležnostima, inicijativu realizuje uz pomoć nadležnih uprava i javnih preduzeća.

U pismu upućenom Gradskom veću, Zdravkovićeva navodi da je cilj njene inicijative zaštita spomenika od ispisivanja rasističkih grafita i govora mržnje ili skrnavljenja spomenika na neki drugi način.

Spomenik Šabanu Bajramoviću je za pola godine oskrnavljen pet puta. Oni koji su još prilikom njegovog postavljanja upozoravali da nije izabrana najbolja lokacija posle ove inicijative veruju da se iz Niša više neće slati negativne poruke.

Mišljenje Nišlija o postavljanju sigurnosnih kamera oko spomenika je podeljeno.

Spomenik Šabana Bajramovića, ali i cela Niška tvrđava biće osvetljeni i pod video nadzorom već od maja. Za ovu namenu iz budžeta grada opredeljeno je oko tri miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: