Koštunica: EU nije najpreča stvar

Lider DSS-a Vojislav Koštunica izjavio da je politika sadašnje vlasti "duboko pogrešna" i da zbog takve politike zemlja ulazi u jednu od svojih najtežih kriza.

Izvor: B92

Subota, 05.03.2011.

14:43

Default images

"Srbija je zarobljenik pogrešne politike da nam je danas najpreče pitanje ulazak u Evropsku uniju", smatra predsednik DSS-a.

Ovo se podjednako odnosi i na vlast i na opoziciju, podjednako se odnosi i na Demokratsku stranku i na Srpsku naprednu stranku", kazao je Koštunica na skupštini omladine DSS-a.

Predsednik DSS-a je kazao da Srbiji neće biti bolje sve dok se ne shvati da je sadašnja politika pogrešna, kao i da ni posle izbora "neće i ne može biti nimalo bolje ako se samo promene stranke na vlasti, a ostane ista politika da su nam Brisel i Vašington preči od same Srbije".

On je rekao da se srpska privreda "potpuno gasi", kao i da će, kroz razgovore koji slede sa "samozvanom" kosovskom Vladom svi suštinski interesi Srbije biti rasprodati zarad dobijanja pozitivne ocene Brisela.

Prema njegovoj oceni, dvopartijski sistem u Srbiji bio bi "najpogubnija ideja" i u tom slučaju bi DS i SNS vodili istu politiku, a iz Brisela i Vašintona stizali aplauzi i zadovoljstvo bez obzira na to koja je od te dve stranke na vlasti.

"Zato su sledeći izbori od životne važnosti i narod treba da zna da je dvopartijski sistem usmeren protiv stranaka koje se bore za srpske nacionalne interese, za srpsku privredu i za prosperitet svih naših građana", rekao je Koštunica.

Koštunica je naveo da bi uvođenjem dvopartijskog sistema nestale prepreke da Srbija ude u NATO, bez obzira na to što je, kako je istakao, "ogromna većina naroda protiv toga da srpski vojnici širom sveta ratuju za tuđe interese".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: