“Imlek“ ne očekuje nestašice

Generalni direktor kompanije "Imlek" Slobodan Petrović izjavio je da ne očekuje da će biti dalje nestašice mleka u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.03.2011.

11:50

Default images

Prema njegovim rečima, proizvodnja mleka polako se povećava, a potrošnja i dalje ne raste.

"Još uvek Srbija ne proizvodi dovoljne količine mleka, međutim, manja je potrošnja, odnosno pala je kupovna moć", objasnio je Petrović u izjavi agenciji Tanjug.

"Mi smo u ovu godinu ušli sa cenama koje su između 15 i 20 odsto veće nego u istom periodu prošle godine, na to je došla manja kupovna moć, koja očigledno postoji u Srbiji, i pala je tražnja", precizirao je on.

Prema rečima Petrovića, pored te smanjene tražnje, još postoje ostaci uvoza dugotrajnog mleka, koje su trgovci uvezli u poslednjem kvartalu prošle godine, i dok se te zalihe ne potroše, Srbija neće osetiti nestašicu mleka.

"Mi jesmo na vrlo tankom ledu, ali dok ne dođe nova sezona, kada ćemo videti kako će vremenski uslovi uticati na proizvodnju ove godine, mi možemo biti zadovoljni i mislim da neće biti nestašice", zaključio je direktor "Imleka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: