Autobus naleteo na nagaznu minu – nema zrtava

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2000.

19:14

Default images
Autobus na liniji Kosovska Mitrovica-Zvecan naleteo je u ponedeljak ujutru na izlazu iz severnog dela Mitrovice, na nagaznu minu, ali u toj nesreci nije bilo povredjenih. U autobusu "Jugoprevoza" iz Raske nije bilo putnika, a vozac je ostao nepovredjen jer je vozilo na minu naletelo zadnjim delom, koji je u eksploziji tesko ostecen. Komandant francuskog sektora Kfora Pjer de Saki Desan izjavio je da najnoviji incident predstavlja "jasan cin nasilja", javlja Beta.

Portparol francuskog kontigenta KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici potpukovnik Patrik Sanlio je ovim povodom izjavio: "Mi znamo da ova mina juce nije bila tamo. Put se cesto koristi, pa bismo morali da kazemo da je mina tamo namerno postavljena", rekao je Sanlio. On je rekao da francuski vojnici, koji cine okosnicu medjunarodnih snaga u Mitrovici, sprovode istragu o eksploziji. Sanlio nije znao da kaze da li je ovaj incident povezan sa drugom godisnjicom bitke izmedju srpskih snaga bezbednosti i gerilaca OVK u Likosanu, koja je oznacila pocetak oruzanih sukoba na Kosovu.

Srpsko nacionalno vece kosovsko-mitrovackog okruga ostro je osudilo "teroristicki akt" na putu Kosovska Mitrovica-Zvecan. Mitrovacki SNV je ocenio, navodi se u saopstenju, da je taj napad deo namere "terorista da zastrase srpski zivalj i etnicki ociste i severni deo Kosova i Metohije". U saopstenju mitrovackog SNV se navodi da se napad "nije slucajno dogodio na dan kada Albanci obelezavaju godisnjicu stvaranja albanskih teroristickih formacija na Kosovu i Metohiji i zloslutno najavljuju nove akacije uperene protiv Srba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: