Demanti Druge i Trece armije VJ

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2000.

19:07

Default images
Informativna sluzba Druge armije Vojska Jugoslavije demantovala je informacije da je ta armija podigla stepen borbene gotovosti svojih jedinica u Crnoj Gori. "Jedinice Druge armije svakodnevno obavljaju svoje redovne aktivnosti i nema govora o podizanju borbene gotovosti", saopstila je Informativna sluzba Druge amija, a prenosi podgoricki list "Dan". Vojska Jugoslavije ocenila je da su informacije, koje su se o tome pojavile u pojedinim crnogorskim medijima, smisljene da "unesu nemir za koji opet treba optuziti Drugu armiju". "Mi smo tu da branimo nasu drzavu od svih neprijatelja i necemo se osvrtati na zlonamerne i neprofesionalne komentare pojedinih informativnih kuca", dodaje se u saopstenju Druge armije. Predstavnici podgorickog Centra bezbednosti su demantovali pisanje “Vjesti” da su pripadnici Druge armije u nedelju uvece zatvorili put ka Bozaju, na petom kilometru od granicnog prelaza sa Albanijom, prenosi Beta.

Istovremeno je i Komanda Trece armije Vojske Jugoslavije demantovala i u potpunosti odbacila tvrdnje generalnog sekretara NATO Dzordza Robertsona o navodnom gomilanju trupa Trece armije na administrativnoj granici prema Kosovu i Metohiji. U saopstenju se, takodje, navodi da Robertson svojim optuzbama "smisljeno i tendenciozno nastoji da skrene paznju jugoslovenskog, a posebno medjunarodnog javnog mnjenja, sa kljucnih problema neostvarivanja odluka Saveta bezbednosti i Vojno-tehnickog sporazuma o Kosovu i Metohiji i predstojecih aktivnosti Kfora, odnosno NATO-a, i usmeri je prema VJ, posebno Trecoj armiji", navodi se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: